У США четверо ув’язнених влаштували втечу з в’язниці в стилі фільму «Втеча з Шоушенка»

Джерело: Sky news

Двох в’язнів схопили, одного знайшли мертвим, а четвертого й досі розшукують у США після того, як вони влаштували втечу з в’язниці в стилі фільму “Втеча з Шоушенка”.

Четверо осіб, яких утримували у в’язниці округу Бент на південному сході Колорадо, пробили стелю у своїй камері та використали ковдри, щоб створити враження, ніби вони насправді перебувають у своїх ліжках. Звідти ув’язнені втекли через дах сусідньої ванної кімнати.

Один із них, Марк Фокс, усе ще перебуває в бігах.

Другого в’язня, Бенджаміна Вальдеса, знайшли мертвим у Пуебло.

Двох інших ув’язнених, ім’я яких не назвали, вдалося затримати, коли вони викликали швидку допомогу через передозування наркотиками.

Весь персонал правоохоронних органів південно-східного Колорадо “активно розшукує містера Фокса”, викликано американських маршалів, котрі незабаром допоможуть у полюванні.

Точний час втечі невідомий, але відомо, що це сталося або пізно ввечері в неділю, 23 липня, або ж вранці понеділка, 24 липня.

Втеча схожа на сюжет фільму “Втеча з Шоушенка” та книги Стівена Кінга, на якій засновано фільм. У фільмі в’язень пробиває стіну, закриваючи свою евакуаційну яму плакатом кінозірки Ріти Гейворт, перш ніж вирватися через каналізаційну трубу, та залишає одяг у своєму ліжку, щоб здавалося, що він все ще там.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Національній академії наук Білорусі вирішили скласти списки співробітників, котрим дозволять користуватися Інтернетом на робочому місці. Про це із посиланням на відповідний документ повідомив білоруський учений-хімік Сергій Бесараб.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.

Угорщина за Нідерландами оголосила про намір відмовитися від дотримання міграційних правил Європейського Союзу, повідомив міністр із європейських справ Угорщини Янош Бока.