Українські армійці продовжують наступ на Мелітопольському та Бердянському напрямках – Міноборони

Джерело: Ганна Маляр/Telegram

26 липня заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила про ситуацію на сході та півдні країни. Зокрема про просування ЗСУ на деяких напрямках лінії фронту.

Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ на Куп’янському та Лиманському напрямках.

Ворог шукає в українській обороні слабкі місця, здійснює артобстріл, атакує групами піхоти та використовує загони спеціального призначення, всіма силами намагається протиснути нашу оборону, проте, наголосила посадовиця, безрезультатно. І запевнила, що українські оборонці на цих напрямках вживають усіх заходів, щоб зупинити ворога.

Водночас на Бахмутському напрямку ЗСУ продовжують успішно вести наступальні дії на південному фланзі довкола міста Бахмут. Також жорсткі бої тривають в районі населених пунктів Кліщіївка, Курдюмівка, Андріївка.

За словами Маляр, росіяни “чіпляються за кожен метр зайнятої землі, потужно опираються, застосовують резерви, разом з тим зазнають значних втрат”.

Сили оборони України продовжують ведення  наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, поступово просуваються. В районі Старомайорського тривають бої, наші оборонці мають успіхи, закріплюються на досягнутих рубежах, – повідомила вона.

Також ворог безрезультатно намагається повернути втрачені позиції, зокрема північно-східніше Роботиного Запорізької області.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.