Тіло альпініста, який зник безвісти в 1986 році, знайшли на швейцарському льодовику

Джерело: Sky news

Знайдено останки чоловіка, який зник безвісти під час сходження на швейцарську гору Матергорн 37 років тому.

Поліція повідомила, що його знайшли альпіністи, які йшли вздовж льодовика Теодул у Церматті 12 липня.

“Аналіз ДНК дозволив ідентифікувати альпініста, який вважався зниклим безвісти з 1986 року. У вересні 1986 року німецький альпініст, якому на той час було 38 років, був визнаний зниклим безвісти після того, як він не повернувся з походу”, – йдеться в заяві поліції.

У поліції не повідомляють подробиць про чоловіка та обставини його смерті.

Швейцарські льодовики тануть і це призводить до виявлення тіл альпіністів, які зникли протягом останніх кількох десятиліть. У 2015 році знайшли останки двох японських альпіністів, які зникли безвісти під час снігової бурі 1970 року.

Минулого року швейцарські льодовики зареєстрували найбільшу швидкість танення з початку обліку більше століття тому.

За даними синоптиків, у неділю, 29 вересня, в низці областей України пройдуть помірні дощі, подекуди – пориви вітру до 15-20 м/c.

В США понад 50 людей загинули, а майже 3,5 мільйона залишилися без світла в суботу, 28 вересня, внаслідок сильного вітру та дощу, викликаних ураганом Хелен.

Станом на 22:00 в суботу, 28 вересня, по всій лінії фронту від початку доби відбулося 136 бойових зіткнень. Ситуація на Покровському напрямку залишається напруженою – ворог зосереджує там основні наступальні зусилля. 

Президент України Володимир Зеленський після зустрічі з Дональдом Трампом заявив в інтерв’ю Fox News, що колишній президент підтримуватиме Україну.

Протягом дня, 28 вересня, армія РФ здійснила 62 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 130 вибухів.