Politico: поки Греція бореться з лісовими пожежами – міністр цивільної оборони відпочиває на яхті

Джерело: Politico з посиланням на грецьку газету Kathimerini

На тлі масових пожеж, які стрімко ширяться Грецією та забирають життя людей (відомо про щонайменше 5 загиблих), міністра цивільної оборони країни Нотіса Мітарачі побачили біля острова Патмос на яхті.

Як розповіли у виданні, 28 липня, після скандалу у ЗМІ, міністр подав у відставку. Своєю чергою, прем’єр-міністр Кіріакос Міцотакіс вже прийняв її, звільнивши міністра, відповідального за служби громадської безпеки, включаючи поліцію, яка протягом останніх двох тижнів допомагала пожежній службі в боротьбі з численними лісовими пожежами в туристичних місцях, поблизу міст і військових баз.

“Він з’явився вчора вранці [27 липня] на далекому острові, щоб розпочати свою відпустку, сів на човен на кілька годин, а потім повернувся рано вранці, як ні в чому не бувало, в той час як відвідувачі пляжу в цьому районі дивувалися, чи все в порядку у них із зором”, – повідомила грецька газета Kathimerini.

Згідно із заявою офісу прем’єр-міністра, Мітарачі подав у відставку, посилаючись на “особисті причини”. Відомо, що його замінить Янніс Ойкономоу, заступник міністра спорту.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі офіційно завила, що не визнає результатів парламентських виборів у країні.

Війська РФ прорвалися на південь від Селидового до села Вишневе. Якщо вони його захоплять, можуть частково оточити Селидове. Аналітики наголосили, що захоплення Селидового наблизило б російські війська до головної мети — Покровська.

Український захисник, ветеран російсько-української війни Олександр Будько на псевдо “Терен”, котрий зазнав складного поранення на фронті, у результаті якого йому ампутували обидві нижні кінцівки до колін, у своєму зверненні розкритикував надмірну бюрократію при отриманні необхідних протезних комплектуючих. Попри обіцянки влади, система залишається складною та знеособленою, вимагаючи від ветеранів додаткових зусиль для отримання допомоги.

Начальник Служби відновлення і розвитку інфраструктури у Київській області Руслан Ничік повідомив, що у регіоні відбудували ще один зруйнований російськими військами міст.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак на запитання щодо ситуації із корупцією в Україні заявив, що, мовляв, це так Росія намагається заплямувати імідж української влади.