Зеленський закликав Захід посилити санкційний тиск на РФ

Джерело: Володимир Зеленський/Facebook

Президент Володимир Зеленський наголосив, що удар по Кривому Рогу вкотре довів, що українські військові “повинні мати достатньо далекобійної зброї, достатньо засобів, щоб перемогти російських терористів”.

У своєму відеозверненні він повідомив, що ракети, які влучили в центр міста, за даними розвідки, були випущені “з території тимчасово окупованого Криму, з району Джанкоя”.

Санкційний тиск світу проти Росії заслуговує на суттєве посилення, — додав він. — Це тероризм, який інакше ніхто у світі не назве.

Глава держави підтвердив, що внаслідок російської атаки загинули шість осіб, зокрема й дитина.

Її звали Дарʼя. Їй було лише десять років. Разом із нею загинула її мама. Її звали Наталія. Звичайна родина у звичайному місті, чиє життя було знищене російськими вбивцями. Мої співчуття всім, хто втратив рідних і близьких, — зазначив президент.

Зеленський повідомив, що у результаті нападу постраждали близько 69 осіб, “десятки” отримують медичну допомогу в лікарнях.

За його словами, рятувальна операція в Кривому Розі, завершилася о 19:00, і підтвердив, що місто атакували двома ракетами “Іскандер”.

31 липня росіяни також обстріляли Херсон – з артилерії. Загинув працівник поліції, поранення отримали девʼять осіб, серед них дитина й чотири волонтери громадського обʼєднання “Місто сили”.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.