Окупанти розшукують дітей, які не ходять до російських шкіл на тимчасово захоплених територіях – ЦНС

Джерело: Центр національного спротиву.

Перед початком нового навчального року російські загарбники розшукують дітей, батьки яких відмовились віддавати їх до російських шкіл на тимчасово окупованих територіях України.

Відтак, окупанти створили відповідні групи колаборантів, які фіксують, шукають та перевіряють відвідуваність дитиною школи. У разі виявлення подібних випадків батькам погрожують позбавленням батьківських прав.

Також окупаційна влада зобов’язала батьків мати російські паспорти. При цьому ворожі паспорти мають мати обидва з батьків, інакше дитині заборонено буде навчатись, а отже батьки будуть позбавлені прав.

Додамо, що на тимчасово захоплених територіях Запорізької області представники окупаційної адміністрації чинять психологічний тиск на освітян, які відмовились працювати на окупаційну владу.

Зокрема, на тимчасово окупованих територіях Запорізької області зафіксовано випадки обшуків, які проводились у домівках вчителів, що не пішли на роботу в захоплену росіянами школу.

За даними ЦНС, російські окупанти шукали докази співпраці з Силами оборони України та погрожували освітянам депортацією, якщо вони не підуть на співпрацю з окупаційною адміністрацією.

У ЦНС додали, що окупанти не можуть знайти достатньо вчителів для роботи у підконтрольних їм школах, оскільки місцеві мешканці відмовляються йти на співпрацю. Тому їм доводиться привозити вчителів з території РФ.

Червоний Хрест України повідомив про активність шахраїв в інтернеті, які пропонують за гроші забрати тіла військовослужбовців з територій, що не підконтрольні уряду України.

Російські окупанти атакували авто “швидкої” у Станіславі, що на Херсонщині, повідомила 18 жовтня обласна військова адміністрація.

Канада планує надати Україні пакет військової допомоги на суму 64,8 млн канадських доларів (47 млн доларів США), заявив міністр оборони країни Білл Блер. Він включатиме стрілецьку зброю, боєприпаси та захисне спорядження.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.