В Австралії почали випускати джин із портретом Залужного: кошти підуть на розмінування України

Джерело: Sunshine And Sons

Австралійська компанія Sunshine And Sons випустила партію джину зі світлиною Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного на етикетці. Частину коштів від кожної пляшки буде спрямовано на допомогу Україні.

Як повідомляється, компанія випустила цілу серію напоїв зі слоганами “Покажи свою підтримку”. Перший випуск був із нагоди звільнення Херсона від російських загарбників.

“На честь Міжнародного дня дружби цей сухий джин символізує дружбу між народами, країнами, культурами та окремими людьми. Любов до наших ближніх означає, що війни завжди матимуть кінець, а мир – завжди повернеться. Сподіваємося, що генерал Валерій Залужний та сини й доньки України незабаром побачать цей день”, – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що 34 центи від кожної проданої пляшки підуть на закупівлю металошукачів, які будуть відправлені для допомоги Україні в гуманітарному розмінуванні.

Як зауважили в компанії, напій випустили обмеженою серією 5 тисяч пляшок. Ціна за 700 мл – 99 доларів.

Водночас виробник наголосив, що завдяки цій серії напою змогли зібрати уже понад 150 тисяч доларів США для допомоги Україні. Компанія пояснила, що має велику кількість запитів на міжнародні замовлення. Але таке постачання неможливе через обмеженнями та вимоги щодо ввезення алкоголю.

Варо додати, що до серії “Покажи свою підтримку” входить ще пляшка із псом Патроном, набір марок, які видала “Укрпошта”, та спеціальні бокали для віскі.

Фото: Sunshine And Sons

Фото: Sunshine And Sons

  • М’яку іграшку “Йода”, що нагадує вигаданого персонажа всесвіту “Зоряних воєн”, з ювілею Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного виставлено на аукціон, кошти з якого будуть спрямовані на закупівлю снарядів для української армії.

Війська РФ прорвалися на південь від Селидового до села Вишневе. Якщо вони його захоплять, можуть частково оточити Селидове. Аналітики наголосили, що захоплення Селидового наблизило б російські війська до головної мети — Покровська.

Український захисник, ветеран російсько-української війни Олександр Будько на псевдо “Терен”, котрий зазнав складного поранення на фронті, у результаті якого йому ампутували обидві нижні кінцівки до колін, у своєму зверненні розкритикував надмірну бюрократію при отриманні необхідних протезних комплектуючих. Попри обіцянки влади, система залишається складною та знеособленою, вимагаючи від ветеранів додаткових зусиль для отримання допомоги.

Начальник Служби відновлення і розвитку інфраструктури у Київській області Руслан Ничік повідомив, що у регіоні відбудували ще один зруйнований російськими військами міст.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак на запитання щодо ситуації із корупцією в Україні заявив, що, мовляв, це так Росія намагається заплямувати імідж української влади.

Українці змушені змінювати харчові звички та економити на продуктах внаслідок війни. Згідно з дослідженням, майже половина українців (49%) повідомляє про зміни у своїх харчових звичках з початку повномасштабного вторгнення.