В Україні виготовляють бомби, надруковані на 3D-принтері, щоб покращити їх ефективність на полі бою, – The Economist

Джерело: The Economist 

Згідно з новим звітом, Україна друкує бомби на 3D-принтері, шукаючи альтернативні способи постачати достатньо зброї для боротьби з російськими військовими.

Група українців, які виробляють бомби, надруковані методом 3D-друку, виготовили понад 30 000 бомб за останні чотири місяці, а лідер групи каже, що виробництво збільшується.

Інша група людей виготовляє гільзи для 800-грамових протипіхотних бомб та заявила, що виготовляє близько 1000 бомб на тиждень.

Надруковані на 3D-принтері гільзи, які вони виготовляють, потім відправляють для наповнення вибухівкою C4.

Льоша, збройовий аматор із Києва, сказав, що бомби під назвою “Зайчик” можуть різати дерев’яні дошки “як масло”. Він також описав їх як більш ефективні, ніж традиційні менші гранати, які, за його словами, не мають “вбивчої сили”. 

Інша волонтерська група, з якою спілкувалося видання, “Дикі бджоли”, складається з польських волонтерів, які виготовляють невибухові частини для бомби висотою 27 сантиметрів на 3D-принтері.

Повідомляється, що в Україні також використовуються більші бомби, надруковані на 3D-принтері. Військовослужбовець у східній Донецькій області сказав виданню, що, на його думку, українські військові скидають близько 200 різних моделей і розмірів бомб.

Повідомляється, що Україна використовувала іншу саморобну зброю, як-от переобладнані пікапи, які використовувалися як протитанкові пускові установки, намагаючись компенсувати брак боєприпасів і зброї.

Але видання повідомляє, що запаси вибухівки в Україні залишаються високими, що дозволяє використовувати інновації на полі бою, такі як надруковані на 3D-принтери боєприпаси.

Станом на 22:00 в п’ятницю, 20 вересня, ще на семи напрямках фронту тривають боєзіткнення. З початку доби відбулося 190 боїв.

Знову збільшилась кількість поранених внаслідок обстрілу РФ Харкова. Наразі відомо про сім постраждалих, з них двоє дітей 10 та 12 років.

Сполучені Штати готують пакет військової допомоги Україні на 375 мільйонів доларів, повідомили Reuters у п’ятницю, 20 вересня, два американських посадовці.

Внаслідок російської атаки по Харкову вже відомо про чотирьох постраждалих, серед них 10-річна дитина з гострою реакцією на стрес.

Російські загарбники в п’ятницю ввечері, 20 вересня, вкотре атакували Харків. Є постраждалі.