На Рівненщині археологи розкопали поховання монахинь ХVІІІ століття

Джерело: Рівненська обласна державна адміністрація

На Рівненщині вдалося розкопати поховання монахинь ХVІІІ століття – археологи працюють на околиці старого Дубна.

“Археологи працюють на околиці старого Дубна, на місці колишнього Свято-Вознесенського монастиря. Знайдена конструкція поховальної пам’ятки-склепу – дуже рідкісна для нашої місцевості. Це вже п’ята експедиція наших науковців”, – йдеться у повідомленні.

За словами одного з керівників експедиції, голови МГНО (Міжрегіональна громадська наукова організація) “Дубенський археологічний осередок” Андрія Бардецького, знайдені артефакти вже претендують на археологічну сенсацію.

Фото: Рівненська ОДА

Водночас він пояснив, що місце для розкопки обирали не наосліп. Попередні сезони наукових досліджень цієї території давали орієнтири про знаходження саме у цьому місці некрополя колишнього монастиря. І археологи не прогадали. На місці поховання також знайдено намистини, шпильки до жіночого одягу, прикраси, монети та церковне начиння.

Фото: Рівненська ОДА

Поки що археологи припускають, що склеп змуровано наприкінці ХVІІІ – на початку ХІХ століття. Експедиція триває.

Фото: Рівненська ОДА

Як зазначається, на цьому місці, за історичною довідкою, у 1592 році князь Василь Острозький заснував православний жіночий монастир. Він у ХVІІ столітті перейшов у Василіанський унійний орден та існував як греко-католицький монастир до 1832 року.

Google випустив нову функцію, яка дозволить користувачам здійснювати пошук в інтернеті, знімаючи відео.

Будівництво кілометрової вежі Джидда в Саудівській Аравії, яка після завершення стане найвищим хмарочосом у світі, відновилося майже через сім років після зупинку робіт через антикорупційну чистку по всьому королівству.

За прогнозами синоптикині Наталії Діденко, в неділю, 6 жовтня, майже всю Україну накриє циклон Finny.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.

Сьогодні, 5 жовтня, російські війська обстріляли три райони Донецької області, внаслідок чого двоє людей загинули та ще шістьох поранено.