Папа Римський запропонував Європі припинити війну в Україні «креативними способами»

Джерело: Vatican News

Папа Римський Франциск у межах звернення до португальської влади закликав Європейський Союз розвивати дипломатію миру, спрямовану на врегулювання конфліктів, зокрема у контексті війни в Україні.

“Ми пливемо бурхливими хвилями океану історії. Куди ж ти пливеш, якщо не пропонуєш світові шляхів миру, креативних способів припинити війну в Україні та численні конфлікти, які кров’ю обагряють світ?” – сказав Папа, звертаючись до Європи.

Водночас він засудив зростання інвестицій Заходу у виробництво озброєння, зауваживши, що це є “виснаженням його справжнього людського капіталу: освіти, охорони здоров’я, держави загального добробуту”.

За словами Папи, він мріє про Європу, яка “використовує свої величезні таланти для врегулювання конфліктів”.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.