На Херсонщину окупанти завезли російських лікарів із Сирії – ЦНС

Джерело: Центр національного спротиву.

Через нестачу медперсоналу на тимчасово окуповані території Херсонської області загарбники завезли російських лікарів з досвідом роботи у Сирії.

“Окупанти продовжують завозити гастролерів на тимчасово окуповані території для ліквідації дефіциту медичного персоналу. Більшість місцевих лікарів відмовилися співпрацювати з ворогом й покинули регіон. Тому ворог завозить на ТОТ своїх лікарів, зокрема на Херсонщину”, – повідомили у ЦНС.

Зокрема, до Каховки прибули російські лікарі однієї з лікарень Санкт-Петербурга. За роботу в зоні бойових дій лікарі отримують надбавку до зарплати. До цього ці медики працювали в окупованій Сирії.

Окрім цього, нещодавно на тимчасово захоплених землях Запорізької області росіяни провели ротацію медиків. Зокрема в регіон завезли партію чергових медичних працівників.

Розселяють “гастарбайтерів” у захоплених в українців помешканнях та гуртожитках. За роботу на тимчасово окупованих територіях вони отримують збільшену зарплату.

“Тобто їхня поїздка – це типовий заробіток росіянина в окупованій його країною державі”, – пояснили в ЦНС.

Відтак зазначили, що деякі недалекоглядні російські “гастарбайтери” потім переводяться в регіон на постійну основу, таким чином окупанти міняють демографічний склад населення.

23 жовтня Європейський банк реконструкції та розвитку підписав угоду з Харковом на 25 мільйонів євро кредитних ресурсів та 10 мільйонів євро безповоротного гранту.

Станом на 23 жовтня, внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ, в Україні постраждало більше ніж 2230 дітей.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 23 жовтня. З початку доби відбулося 132 бойових зіткнення.

23 жовтня Рада Європейського Союзу остаточно схвалила виділення Україні кредиту у 35 мільярдів євро коштом відсотків від заморожених російських активів.

На ярмарку оборонної промисловості Saha Expo, що триває у Туреччині, компанія Baykar підписала договір про співпрацю з Україною.