Лідери Західної Африки розробляють план військового втручання в Нігер

Джерело: Reuters

В п’ятницю, 4 серпня, лідер Економічного співтовариства країн Західної Африки (ЕКОВАС) заявив, що керівники товариства склали план можливого військового втручання, щоб припинити минулотижневий переворот у Нігері.

“Усі елементи, які будуть включені в будь-яке можливе втручання, були розроблені тут, включаючи необхідні ресурси, те, як і коли ми збираємося розгорнути сили”, – заявив комісар ЕКОВАС з політичних питань, миру та безпеки Абдель-Фатау Муса.

ЕКОВАС вже ввело санкції проти Нігеру та заявило, що може дозволити застосування сили, якщо лідери перевороту не відновлять владу обраного президента Мохамеда Базума до неділі.

Організація з 15 членів направила делегацію до Нігеру в четвер, 3 серпня, щоб знайти “полюбовне рішення”, але зустріч в аеропорту з представниками хунти була безрезультатна.

“Ми хочемо, щоб дипломатія працювала, і ми хочемо, щоб це повідомлення було чітко передано їм, що ми даємо їм усі можливості змінити те, що вони зробили”, – сказав Абдель-Фатау Муса.

Надлишок нафти на світовому ринку штовхає її ціну вниз, а разом з нею нижче встановленого порогу у $60 за барель опустилася і вартість російського сорту.

У Бразилії у шістьох пацієнтів виявили ВІЛ після трансплантації органів, які надала служба донорства Ріо-де-Жанейро.

Вчені з Університету Джорджа Вашингтона дійшли висновку, що чорний шоколад та інші продукти з какао можуть містити шкідливі метали, зокрема свинець та кадмій.

17 жовтня Україна отримала від Швейцарської агенції з розвитку та співпраці важку машину для розмінування GCS-200. Загалом впродовж року Швейцарія передасть три машини для розмінування, котрі передадуть піротехнічним підрозділам ДСНС.

Ірландський актор Баррі Кеоган приєднався до зіркового складу фільму “Гострі картузи”.