Вісім українських пілотів вже готові навчатись на винищувачах F-16 – Politico

Джерело: Politico

За інформацією ЗМІ, визначено першу групу з 8 українських пілотів, які навчатимуться на американських винищувачах F-16.

За даними офіційного представника США та особи, яка знайома з планами України – які говорили на умовах анонімності – вісім українських пілотів, які вільно розмовляють англійською, готові до початку навчань на винищувачах, як тільки буде затверджено офіційний план.

Зараз план навчання розробляється кількома країнами Європи, після чого його повинні затвердити США.

Коли точно буде затверджено остаточний план навчань поки невідомо.

Офіційний представник США також зауважив, що ще 20 українських пілотів, які трохи володіють англійською, можуть розпочати мовні курси у Великій Британії вже цього місяця.

Загалом обрано 32 українські пілоти — достатньо для двох ескадрилій — для потенційної участі в навчальній програмі, але знання англійської мови залишається каменем спотикання.

Коаліція з 11 країн НАТО допоможе українцям навчитися керувати американським військовим літаком, причому більша частина навчання відбудеться в Данії та Румунії.

Адміністрація Байдена все ще очікує офіційної пропозиції щодо навчання від європейських союзників, але американський посадовець сказав, що Вашингтон “сподівається”, що запит надійде протягом кількох тижнів.

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення в діях колишнього заступника Генерального прокурора, що свідчать про його незаконне збагачення на майже 29 млн грн.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 3 липня. З початку доби відбулося 135 бойових зіткнень.

Засновник ГО “Експертний корпус”, начальник відділу Українського інституту національної пам’яті, а нині командир роти 206 батальйону 241-ї бригади ТрО Роман Кулик закликав командування об’єктивно оцінити можливості війська та дослухатися до військових. Військовослужбовець повідомив про втрати у своїй роті через надскладні, як він наголосив, “фантастичні” задачі.

Станом на сьогодні українські міста будують не більше 20% від заявленого президентом Володимиром Зеленським 1 ГВт маневрових потужностей “до зими”.

Суд призначив черкащанці довічне позбавлення волі за держзраду. Жінка передавала ФСБ РФ дані про військові об’єкти.