Допомога Україні від США більша ніж для будь-якої іншій країни – WP

Джерело: The Washington Post

США виділило Україні більше допомоги, ніж іншій країні світу. Загальний обсяг допомоги вже сягнув 66,2 млрд доларів.

Зокрема 43,1 млрд доларів — військова допомога, ще 20,5 млрд доларів скерували на економічку підтримку і 2,6 млрд доларів на гуманітарну. Крім того, число перевищило двосторонню підтримку інших союзників США. Найбільшими отримувачами є Ізраїль, Йорданія та Єгипет.

Експерти вважають, сума фактично є “інвестицією США в союзника”. Вони порівняли її з часами плану Маршалла — обсяг допомоги з поправкою на інфляцію становив близько 150 млрд доларів за три роки.

Загальна сума перевищила вартість Twitter ($44 млрд), космічного телескопа James Webb ($10 млрд) та витрати на план студентських позик адміністрації Байдена ($39 млрд).

Водночас йдеться, що інші країни виділяли на допомогу Україні набагато більший відсоток ВВП. Зокрема країни ЄС виділяють більшу частку свого ВВП, ніж США.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.