Розвідники тестують новий український безпілотник SpyGun

Фото: t.me/DIUkraine/2669

Джерело: Головне управління розвідки

Після тилових випробувань новий український БПЛА SpyGun передали для тестування у зону бойових дій. Там його тестують українські розвідники.

БпЛА SpyGun призначені для глибинної розвідки, однак його також можна застосовувати для коригування вогню.

SpyGun розроблено українськими інженерами та проєктувальниками за ініціативи підприємця і волонтера Юрія Голика та тенісиста, а нині військовослужбовця ЗСУ Сергія Стаховського.

Комплекс складається з двох безпілотників та наземної станції управління.

Завдяки сучасній системі радіокерування з високим рівнем захисту від перешкод РЕБ літак-розвідник здатен працювати на дальності до 50 км.

Безпілотник обладнаний системою автоматичного повернення до точки зльоту, а високі аеродинамічні характеристики дозволяють пленерувати обраним маршрутом з вимкненими двигуном, економлячи заряд акумулятора.

Щодо інших характеристик:

  • Час польоту без посадки ― 120-160 хв.
  • Максимальна висота польоту ― 1500 м.
  • Робоча висота ― 500-600 м.
  • Швидкість ― 90 км/год.
  • Камери ― курсова онлайн та GoPro.
  • Запис фото та відео здійснюється на бортовий носій.

БПЛА SpyGun відносно недорогий та швидкий у виробництві з простим дизайном корпусу, що надає “Шпигуну” непомітності в небі під час роботи.

  • Волонтер Сергій Притула продав на благодійному аукціоні карту з кабінету глави ГУР Кирила Буданова із роздробленою на частини Російською Федерацією за 14 мільйонів гривень. Усі кошти спрямують на п’ять комплексів БпЛА для потреб спецпідрозділів Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.