Чотирьох ворожих коригувальників, серед яких експосадовець «Беркута», засудили до 8 та 9 років ув’язнення

Джерело: СБУ.

Чотирьох російських інформаторів, які коригували повітряні атаки РФ на українські міста, засудили до 8 та 9 років позбавлення волі.

Співробітники СБУ затримали зловмисників під час контрдиверсійних заходів у столиці та у прифронтових регіонах України.

Зокрема, у Києві тюремний строк отримала тренерка однієї зі столичних шкіл бойових мистецтв. З початку повномасштабного вторгнення жінка почала публікувати на прокремлівських телеграм-каналах фотознімки позицій Сил оборони на території міста.

Таким чином на неї вийшов представник російської спецслужби та залучив її до співпраці на користь країни-агресора. За його завданням киянка відстежувала місця базування оборонців столиці. У своїх «звітах» агресору вона «уточнювала» не тільки дислокацію українських захисників, але й описувала їхню форму одягу та шеврони.

Також вона надавала ворогу координати критичної інфраструктури на території столичного регіону. Отриману розвідінформацію окупанти використовували для здійснення прицільних повітряних ударів по Києву.

На Донеччині 9 років тюрми отримав мешканець Краматорська, який працював на одному із місцевих заводів. Зловмисник наводив російські ракети на маршрути пересування важкої бронетехніки ЗСУ, у тому числі іноземного виробництва. Для комунікації з агресором використовував закритий чат у популярному месенджері.

Ще одним засудженим є співробітник розформованого спецпідрозділу міліції “Беркут”. Він передавав своїй доньці у тимчасово окупованому Криму локації Сил оборони в районах міст Гірник та Красногорівка, що на сході України.

Отримані відомості вона передавала представнику російської спецслужби для подальшого їх використання під час підготовки прицільних повітряних ударів по Україні.

У Харкові до 8 років за ґратами засуджено ще одного ворожого інформатора. Злочинець коригував ракетні атаки РФ на обласний центр через своїх знайомих з Росії, які перебували у полі зору спецслужб країни-агресорки.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.