До 85% шкіл розпочнуть навчання очно або у змішаному форматі – МОН

Джерело: Андрій Сташків в етері Українського Радіо

Заступник міністра освіти і науки України Андрій Сташків зазначив, що у новому навчальному році до 85% шкіл можуть розпочати роботу очно або у змішаному форматі.

У першому півріччі 2022/2023 навчального року лише 15% закладів освіти працювали очно, 33% – дистанційно, 51% – змішано.

Нині ж очікують, що новий навчальний рік 80-85% шкіл розпочнуть роботу бодай у змішаному форматі.

На кінець навчального року 25% шкіл здійснювали дистанційне навчання. Станом на 1 вересня у нас не буде 100% офлайн-навчання у всіх школах, тому що є школи на прифронтових територіях, зокрема в Харківській області, які знаходяться постійно під обстрілами, і де тривоги відбуваються 4-5 разів на день. Тобто там організувати очне навчання неможливо. Але відсоток шкіл, які будуть забезпечувати змішане або очне навчання ,з 1 вересня буде значно більший, ніж був на кінець минулого навчального року, – зазначив Сташків.

МОН спільно з ДСНС розробили вимоги до закладів освіти та укриттів, які ними використовуються, щодо створення безпечних умов навчання учнів. Ці вимоги реалізуються на рівні кожної школи окремо.

Міністерство освіти завдяки уряду, який виділив кошти на облаштування укриттів, виділило субвенцію з державного бюджету в розмірі 1,5 млрд грн для всіх областей, які можуть організувати освітній процес. Зауважується, що обласні військові адміністрації  разом із засновниками шкіл визначають формат навчання кожної окремої школи.

Очікується, що 500 шкіл матимуть нові укриття за виділені кошти.

За даними фонду Internet Watch Foundation (IWF) зображення з сексуальним насиллям щодо дітей, які створюють з допомогою штучного інтелекту, почали частіше потрапляти у відкритий доступ в інтернеті.

Російські окупанти атакували авто “швидкої” у Станіславі, що на Херсонщині, повідомила 18 жовтня обласна військова адміністрація.

17 жовтня два спортсмени померли від серцевого нападу на чемпіонаті світу з тріатлону в Іспанії. Обоє загиблих були учасниками однієї вікової групи. Британський спортсмен помер під час бігу, а мексиканець — під час плавання.

У Південній Кореї заявили, що участь військ КНДР у війні Росії проти України є “серйозною загрозою безпеці” та пообіцяли зреагувати.

Канада планує надати Україні пакет військової допомоги на суму 64,8 млн канадських доларів (47 млн доларів США), заявив міністр оборони країни Білл Блер. Він включатиме стрілецьку зброю, боєприпаси та захисне спорядження.