Поплічники Медведчука, які готували державний переворот в Україні, отримали тюремні строки

Джерело: Служба безпеки України в Telegram

Завдяки доказовій базі Служби безпеки ув’язнено чотирьох спільників екснардепа Медведчука, які планували насильницьке захоплення влади в Україні.

Серед засуджених був громадянин Росії, фаховий військовий розвідник, який підтримував прямий зв’язок з представниками адміністрації Путіна та спецслужбами РФ.

Зловмисники мали план “синхронізувати” державний переворот з початком повномасштабного вторгнення Росії, сподіваючись допомогти агресору у швидкій окупації України.

Їхнім планом було захопити владу через громадські організації, які вони контролювали в Києві та інших регіонах України.

Ці прокремлівські групи планували організувати “національні збори” в Києві, де мали прийняти резолюцію про “відсторонення від влади” військового та політичного керівництва України.

У разі відмови, вони планували перейти до “силового сценарію” і залучили до своєї “бойової групи” близько півтори тисячі озброєних осіб.

Однак СБУ випередила ці незаконні дії та затримала організаторів, документуючи їхню діяльність. Зловмисників затримали на початку повномасштабного вторгнення Росії.

Згідно зі зібраними доказами, суд визнав зловмисників винними за ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу України (спроба насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади).

Призначено терміни ув’язнення: росіянину – 10 років, організатору злочину – 7 років, і двом його спільникам – по 5 років.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Івано-Франківській області під керівництвом обласної прокуратури.

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.

Прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні після зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським у суботу, 7 вересня, пообіцяла непохитну підтримку України.