На Львівщині у підвалі будинку четверо людей отруїлись невідомими речовинами

Джерело: Головне управління ДСНС України у Львівській області

О 9 серпня о 19:45 рятувальникам надійшло повідомлення, що в с. Повітно, Львівського району у підвальному приміщенні двоповерхового житлового будинку виявлено чотирьох осіб, які, за попередніми даними, постраждали від отруєння невідомими речовинами.

“Прибувши до місця події, з’ясувалось, що четверо людей зайшли в підвальне приміщення будинку, де зберігалась картопля. Люди ймовірно втратили свідомість через вдихання небезпечних газів”, – зазначили в ДСНС.

Фото: ДСНС

Рятувальники, у захисних протигазах, витягнули постраждалих з підвалу. Також провели розвідку на першому, другому поверхах житлового будинку та на горищі, перекрили газовий вентиль, забезпечили освітлення та встановили обгородження на місці події.

Фото: ДСНС

Велика концентрація газів, ймовірно, виникла в результаті процесу гниття картоплі, яка зберігалась в підвальному приміщенні.

Під час розкладання органічних матеріалів, таких як картопля, можуть виникати хімічні реакції, що призводять до виділення небезпечних газів.

Внаслідок отруєння загинули четверо осіб: жінка 1956 року народження та чоловіки 1952, 1978 та 1971 років народження. 

Правоохоронці встановлюють причини та обставини події.

Колишній лідер збірної України з футболу Євген Коноплянка завершив кар’єру.

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

В суботу, 7 вересня, тисячі людей вийшли на вулиці Франції, щоб протестувати проти призначення президентом країни Емманюелем Макроном правоцентриста Мішеля Барньє прем’єр-міністром Франції.

Представники охорони здоров’я США підтвердили випадок захворювання на пташиний грип у пацієнта, який не контактував безпосередньо з інфікованими тваринами.

За даними сайту Downdetector.com, платформа соціальних медіа X в суботу, 7 вересня, відновила роботу після збою, який тривав менше ніж годину.