Зеленський анонсував більше систем ППО для України

Джерело: Володимир Зеленський/Facebook

10 серпня президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні анонсував нові оборонні пакети для українського війська, акцентуючи зокрема на додаткових системах ППО.

Глава держави розповів про продовження підготовки Української доктрини – ґрунтовного тексту, як основи для трансформації нашої держави.

Не забуваємо нашу головну мету – перемогти у війні та не програти країну. Україна має обов’язково реалізувати свій історичний шанс на розвиток, який був здобутий сміливістю наших людей – усього нашого народу, – наголосив він.

Зеленський зауважив про збільшення оборонних пакетів для наших воїнів та захисних систем для всього українського суспільства, зокрема систем ППО.

Також у зверненні президент окремо відзначив підрозділи, які забезпечують наступ наших військ — українських саперів. Зазначивши, що саме вони очищують українську землю від російських мін, відкриваючи для наших армійців можливість іти вперед.

808-й окремий полк підтримки, 48-ма Камʼянець-Подільська інженерна бригада, 143-й Обʼєднаний навчально-тренувальний центр Сил підтримки – дякую всім вам! – мовив він.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.

У вересні російська армія щоденно втрачала на полі бою в Україні у середньому по 1271 особі вбитими та пораненими. Відповідні дані оприлюднив високопосадовець Північноатлантичного альянсу на брифінгу в Брюсселі в кулуарах засідання міністрів оборони 17 жовтня. 

Надлишок нафти на світовому ринку штовхає її ціну вниз, а разом з нею нижче встановленого порогу у $60 за барель опустилася і вартість російського сорту.

17 жовтня Україна отримала від Швейцарської агенції з розвитку та співпраці важку машину для розмінування GCS-200. Загалом впродовж року Швейцарія передасть три машини для розмінування, котрі передадуть піротехнічним підрозділам ДСНС.

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки Leopard, ракети до системи ППО IRIS-T SLM та гаубиці Panzerhaubitze.