Естонець намагався незаконно вивезти з України майже 400 колекційних монет

Джерело: Західне регіональне управління Держприкордонслужби/Facebook

У пункті пропуску “Смільниця” (Львівщина) викрили 38-річного громадянина Естонії, який намагався вивезти з України колекцію старовинних монет.

Фото: ДПСУ

“У пункті пропуску “Смільниця”, що на Львівщині, припинили спробу незаконного вивезення 372 старовинних монет. Спробу незаконного переміщення через українсько-польський кордон предметів, які можуть становити історичну та культурну цінність, припинили в ході реалізації інформації оперативних співробітників Львівського прикордонного загону спільно зі співробітниками Служби безпеки України”, – йдеться у дописі.

Фото: ДПСУ

Зазначається, що монети знайшли прикордонники під час спільного з працівниками митниці огляду серед особистих речей водія автомобіля Dodge – 38-річного громадянина Естонії, який прямував через “зелений коридор”.

Фото: ДПСУ

За ініціативи прикордонників оперативно-розшукового підрозділу його легковик скерували для додаткової перевірки.

Колекцію монет вилучено працівниками митниці для проведення експертизи.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.

Норвегія стала першою країною у світі, де кількість електрокарів перевищила кількість бензинових автомобілів. Прогнозується, що до 2026 року електричних авто у країні також стане більше, ніж дизельних.

Посли країн “Великої сімки” підтримали та привітали схвалення Радою закону щодо реформи митниці.

Новообрана президентка Мексики Клаудія Шейнбаум  підтримує ту саму зовнішню політику свого попередника щодо невтручання у зовнішні справи. Нещодавно вона відхилила запрошення українського президента Володимира Зеленського відвідати Київ.