У львівському парку встановили нову скульптуру, яка викликала дискусію в соцмережах

Джерело: Львівська міська рада

У Стрийському парку Львова виставили фігуру скульптора Василя Корчового “Впевнена” . Проте фігура викликала дискусію в соціальних мережах.

Загалом в парку встановлять 8 скульптур, які стоятимуть там до листопада 2024 року. 

“Організатори створили динамічний і захоплюючий “Скульптурний маршрут” парком, який дозволить насолодитися красою природи в поєднанні з творчістю українських та закордонних митців”, – зазначили у Львівській міській раді.

Куратор проєкту Павло Гудімов зазначив, що скульптура Василя Корчового “Впевнена” привернула багато уваги.

“Вже в перші хвилини львів’яни проявили таку активність що моя стрічка переповнена фото і постами на тему однієї з них, а саме роботою Василя Корчового Впевнена (на фото). Це так важливо жити в місті і країні де демократичні думки є частиною всіх процесів, зокрема в культурі. Безмежно дякую за кожне слово написане про скульптури, за кожну думку яка збігається чи не збігається з моєю”, – зазначив Гудімов. 

Деякі користувачі соціальних мереж висловили свої обурення щодо скульптури. Зокрема фотограф Наталія Вовк написала під дописом Гудімова:

“Більше у світі немає нічого цікавішого? Мало нам того потворного Арбітріуму, ще й іншу дивину підвезли до Львова…. У Стрийський парк! Вісім скульптур – одна одної гірше. І не треба про бодіпозитив штовхати. Це про інше. Сучасне мистецтво? Народ, включайте критичне мислення”.

Рієлтор, член Національної спілки журналістів України Роман Андрусяк у Facebook написав, що “до Львова і далі продовжують звозити усілякий скульптурний непотріб! Отаких 8 скульптур встановлять у Стрийському парку Львова. Напевно, реклама кока-коли, фастфуду і “здорового способу життя”!”

У соцмережі X (колишній Twitter) Павло Гудімов зауважив, що культурі, яка “сидить у бульбашці” варто “виходити назовні”.

“Хвиля гострих обговорень яка піднялась навколо скульптури Василя Корчового «Впевнена» ще раз підтверджує завелику відстань між суспільством і культурою яка сидить в бульбашці. Треба виходити назовні і комунікувати з суспільством. Бо так добра не буде. Зайдіть в Стрийський парк”.

Блогерка Емма Антонюк написала, що обурені скульптурою люди “просто не готові прийняти той факт, що люди можуть бути й такими”.

“Бʼюсь об заклад, обурені користувачі соцмереж, які настрочили тисячі коментів про те, “яка ж огидна нова скульптура” і “о боже це побачать діти”, просто не готові прийняти той факт, що люди можуть бути і такими. Зі складками жиру, так. І вони не мають зникнути. Вони є”, – зазначила Емма.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.