Костюм донер-кебаба продали на аукціоні в Канаді за рекордні $12 тисяч

Джерело: The Messenger

Костюм донер-кебаба, загорнутого у фольгу, виставили на аукціон урядових надлишків Альберти (Канада), де за нього змагалися одразу кілька ресторанів-конкурентів, у меню яких є така страва. Зрештою переможцем стала мережа ресторанів Prime Time Donair & Poutine з Альберти, яка заплатила за нього 16 025 канадських доларів (11 900 доларів США).

Як повідомляється, таке вбрання створив костюмер Білл Брайан, який придумав образ Зефірної людини для фільму “Мисливці за привидами”. Примітно, що спочатку цей костюм розробили у межах кампанії боротьби з наркотиками і водінням у нетверезому стані в 2015 році, але проєкт так і не було реалізовано.

Костюм завдовжки 142 сантиметри містить помідори з соусом донер, листя салату, цибулю і м’ясо, загорнуте в лаваш. Вбрання доповнюється сріблястим боді, що імітує фольгу.

Аділь Асім, власник Prime Time Donair & Poutine, розповів причину своєї зацікавленості аукціоном: він хотів “врятувати салат із костюма”.

Виявилося, що в Канаді додавання салату в донер-кебаб є суперечливим питанням. “Педанти страви” стверджують, що традиційний донер не повинен містити салату, а тих, хто вирішить його додати, можуть публічно присоромити.

Водночас новий власник костюма думав про використання вбрання і в благодійних цілях.

ДОВІДКОВО. Донер-кебаб – близькосхідна страва арабського походження з піти або лавашу, який начиняється рубленим смаженим м’ясом (баранина, яловичина, індичатина або курятина; в Європі інколи також свинина) з додаванням приправ, соусів і салату зі свіжих овочів.

Американський телерепортер Боб Ван Діллен, перервав свій прямий ефір про ураган “Хелен”, щоб врятувати жінку з автомобіля, що застряг у воді. На відео він стоїть під дощем з затопленим авто за спиною і розповідає, як жінка потрапила в небезпечну зону.

Артем Ковбасинський, 24-річний артист Клайпедського державного музичного театру, що в Литві, загинув на фронті 27 вересня. За словами друзів, він повернувся в Україну з Литви на початку війни. Артем вважав, що жити спокійно з коханою, доки в Україні війна — означає втратити гідність.

“Хезболла” опублікувала заяву, в якій підтвердила смерть свого лідера Хасана Насралли. Це поклало край його 32-річному перебуванню на посаді лідера угруповання.

Євросоюз рекомендує авіакомпаніям уникати повітряного простору Лівану та Ізраїля протягом найближчого місяця.

У Московській області було ліквідовано полковника Збройних сил Росії Олексія Коломєйцева, керівника 924-го державного центру безпілотної авіації.