Путін не поїде на саміт G20 в Індії наступного місяця

Джерело: Reuters

28 серпня прем’єр-міністром Індії Нарендра Моді провів розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, який повідомив, що не відвідуватиме саміт G20 наступного місяця. Замість нього РФ представлятиме міністр закордонних справ Сергій Лавров.

Минулого тижня Моді та Путін взяли участь у саміті БРІКС у Південній Африці, однак російський глава приєднався до лідерів країн лише за відеозв’язком – через ордер на його арешт Міжнародного кримінального суду за воєнні злочини в Україні.

Моді та Путін зокрема обговорили заплановане розширення групи країн БРІКС, до складу якої входять Індія, РФ, Китай, Бразилія та Південна Африка, а також про саміт клубу великих економік G20, який наступного місяця прийматиме Нью-Делі.

Росія намагалася ще більше зміцнити зв’язки з Індією після того, як її повномасштабне вторгнення в Україну в лютому 2022 року спричинило масштабні санкції Заходу проти Москви. Індія є великим покупцем російської нафти.

Зауважимо, за інформацією ЗМІ, Індія веде перемовини з Росією щодо імпорту пшениці зі знижкою через різке зростання світових цін, що є рідкісним кроком для збільшення постачань і стримування інфляції продовольства напередодні виборів у штатах та національних виборах наступного року.

Водночас Індія закуповує озброєння у США на мільярди доларів, у такий спосіб країна прагне позбутися залежності від російського оборонного обладнання та рухатися в бік країн Заходу.

Українські захисники, які воюють на Донеччині, взяли у полон кількох російських військових, серед яких був єгиптянин.

Камала Гарріс, кандидатка від Демократичної партії на пост президента США, змінює стратегію кампанії, намагаючись залучити більше чоловіків-виборців і республіканців.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, Президент України Володимир Зеленський допоміг почати війну з Росією.