Південна Корея збільшила допомогу Україні до $394 млн на 2024 рік

Джерело: Reuters

У вівторок, 29 серпня, Південна Корея оприлюднила фінансову допомогу Україні на наступний рік у розмірі 520 мільярдів вон (394 мільйони доларів), що у вісім разів більше, ніж цього року.

Згідно з бюджетом Південної Кореї на 2024 рік, пакет допомоги включає 98 мільйонів доларів на відновлення, 196 мільйонів на гуманітарну допомогу та ще 98 мільйонів доларів через міжнародні організації.

У липні президент Юн Сок Йоль оголосив, що його країна забезпечить “великий масштаб військового постачання” цього року, не повідомляючи більше деталей.

У вівторок Юн також оголосив про збільшення офіційної допомоги Південної Кореї на розвиток стратегічних територій, включаючи Азіатсько-Тихоокеанський регіон і Африку, з 1,4 трильйона вон до 2 трильйонів вон (1,51 мільярда доларів).

В Міністерстві економіки та фінансів Південної Кореї заявили, що збільшення закордонної допомоги є частиною зусиль, спрямованих на те, щоб допомогти південнокорейським компаніям вийти за кордон і захистити національні інтереси, такі як ланцюги постачання, і взяти на себе відповідальність як ключовий член світової спільноти.

Російські окупанти атакували авто “швидкої” у Станіславі, що на Херсонщині, повідомила 18 жовтня обласна військова адміністрація.

Канада планує надати Україні пакет військової допомоги на суму 64,8 млн канадських доларів (47 млн доларів США), заявив міністр оборони країни Білл Блер. Він включатиме стрілецьку зброю, боєприпаси та захисне спорядження.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Протягом минулої доби, 17 жовтня, на фронті зафіксували 210 бойових зіткнень. Росіяни активно обстрілюють позиції українських захисників, зокрема, залучивши близько 1450 дронів-камікадзе.