Стосовно полтавського блогера, який принижував працівників ТЦК, відкрито кримінальне провадження

Джерело: Букви

26-річний блогер Роман Заволока у Полтаві знімав на відео, як він у громадському місці ображає військових, та на камеру заявив, що відмовляється від мобілізації, бо “не хоче вбивати людей за гроші”. Поліція Полтавщини відкрила кримінальне провадження стосовно нього.

До військових Роман підходив сам.

Військовий Олег Симороз розповів, що Роман образив військового Олександра Мацька, який у 2014 році пішов добровольцем на війну, а з початку повномасштабного вторгнення був розвідником. 

Рік тому бронемашина Олександра підірвалася на міні на Харківському напрямку і він зазнав важкої контузії і різних травм: опіків та поранення ніг. Олександр проходив реабілітацію й отримав другу групу інвалідності й після цього його взяли на службу у військкомат. 

“Мені, до слова, теж 26 років, і я теж наїхав на міну, щоправда, мені повезло трохи менше. І як ви думаєте, я реагую на такі відео розмови з важкопораненим військовим, який попри все повернувся на службу, де цивільним дозволяють з нього знущатися, а поліція такі речі ігнорує?“ – написав Симороз.

Він також закликав людей “провести розʼяснювальну бесіду з цим “блогером” та за можливості зробити масаж обличчя”.

Боєць полку “Азов” з позивним “Дипломат” зазначив:

“Сподіваюсь, ти вже завтра прокинешся і зрозумієш, що ти скоїв величезну помилку”.

Командир 2-го штурмового батальйону 3-ї ОШБр Дмитро Кухарчук написав, що блогер “ще й вірогідно працює на ворога”.

В Instagram-сторінці “Vpoltavi” зазначили, що  у ТЦК повідомили, що написали заяву до поліції ще два місяці тому, але правоохоронці відреагували лише зараз. Відомо, що Роман Заволока систематично ображає працівників ТЦК з початку липня. 

Його блог має конспірологічну тематику про теорії змови й так звану “боротьбу із системою”. Зокрема він вважає ТЦК і мобілізацію незаконними.

28 серпня поліція повідомила, що відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство). Наразі вирішується питання щодо вручення йому підозри.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.

Заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда поінформувала, депутати Київради підтримали ініціативу мера стосовно надання матеріальної допомоги пораненим військовим, зареєстрованим у Києві.

У четвер, 19 вересня, російський суд ув’язнив студента на майже два місяці за позитивні заяви про український воєнізований підрозділ.