Директор Британського музею оголосив про відставку після серії крадіжок експонатів – BBC

Джерело: ВВС

Після серії крадіжок експонатів директор Британського музею Гартвіг Фішер повідомив про відставку.

“Здається, що Британський музей не відреагував настільки комплексно, як мав би, на попередження у 2021 році та на проблему, яка зараз стала очевидною. Відповідальність за це зрештою має лежати на директорі. Я запропонував свою відставку голові ради директорів і піду, щойно буде визначений тимчасовий керівник”, – прокоментував він.

Водночас видання Sky News зазначає, що раніше музей звільнив старшого куратора після виявлення крадіжки близько 2000 артефактів, які коштують мільйони фунтів стерлінгів.

Серед зниклих предметів – золоті та ювелірні вироби, коштовне каміння.

Додамо, що голова Британського музею Джордж Осборн заявив у суботу, 26 серпня, що в музеї почали зникати деякі предмети і помітили їх продаж в Інтернеті.

Осборн висловив надію, що поточне розслідування поліції може пролити світло на те, як “музей пропустив деякі сигнали, які могли бути вловлені”.

При цьому Осборн визнав, що хоча для музею було б “очевидно” опублікувати список викрадених речей, є побоювання, що не всі відреагують на список “найкращим чином”. Він також сказав, що публікація такого списку входить до компетенції правоохоронних органів.

Однією з ключових проблем у спробах відновлення було те, що не всі предмети в музеї каталогізовані. Осборн сказав, що після інциденту співробітники прискорюють свої зусилля, щоб каталогізувати всі предмети в його колекції.

ДОВІДКОВО. Британський музей, заснований у 1753 році, є одним із найвідоміших і найпрестижніших музеїв світу.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.