Окупанти не знають, як обійти українську ППО – Гуменюк

Джерело: коментар Наталії Гуменюк в етері телемарафону

Речниця ОК “Південь” Наталія Гуменюк зауважила, що росіяни не можуть прокласти постійний маршрут для обстрілу України, тому постійно вишукують нові напрямки для завдання ударів.

Зокрема ворог розгорнув ще один табір, де розмістив пускові установки.

Гуменюк пояснила, що для атаки дронів росіянам потрібно прокладати трохи коротший маршрут, ніж він буває при запуску зі східного узбережжя Азовського моря.

“Вони вишукують нову тактику, як обійти систему протиповітряної оборони Сил оборони України. На жаль, вони не роблять висновки з того, що колись вони вже розгортали на Кримському півострові подібні бази, і в них була сумна історія. Але для нас нормально” – додала вона.

Стверджувати, що окупанти радикально міняють тактику обстрілів ще заразно, додала Гуменюк, адже зараз вони у постійному пошуку.

“Спрямовують дрони переважно над акваторією Чорного моря, щоб максимально приховати їх рух, їх маршрут, звуковий ефект, оскільки це основні фактори, за якими можна орієнтуватися вночі. Вони намагаються використовувати особливості географії, щоб бути максимально результативними. Але ми не пасемо задніх, вивчаємо їх хитрощі і намагаємося протидіяти”, – сказала вона.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.

У вересні російська армія щоденно втрачала на полі бою в Україні у середньому по 1271 особі вбитими та пораненими. Відповідні дані оприлюднив високопосадовець Північноатлантичного альянсу на брифінгу в Брюсселі в кулуарах засідання міністрів оборони 17 жовтня. 

Надлишок нафти на світовому ринку штовхає її ціну вниз, а разом з нею нижче встановленого порогу у $60 за барель опустилася і вартість російського сорту.