Військові РФ викрили власні позиції на Донеччині, намагаючись збити український прапор

Джерело: Insider

Російські військові розкрили свої позиції, відкривши вогонь по українському прапору, який запустили на повітряних кулях над тимчасово окупованою територією.

Великий прапор, прикріплений до десятків гелієвих кульок, українські військові випустили з підконтрольного міста Авдіївка.

Як повідомив голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш, запуск приурочено до 245-ї річниці заснування міста.

Барабаш розповів, що зрештою прапор замайорів над окупованим РФ містом Донецьк на сході України, де російські військові намагалися його збити.

Коли український прапор замайорів від Авдіївки до Донецька, росіяни намагалися його збити всіма наявними засобами і розкрили всі свої вогневі позиції, – зазначив він, передає українська громадська організація Euromaidan Press.

Глава ОВА зауважив, що тоді 110-та українська бригада “ефективно працювала в атаці на російських солдатів”.

Він не розповів подробиць атаки, одначе наголосив, що це був, “мабуть, найуспішніший запуск прапора”.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.