Німеччина готує посилення пакету оборонної підтримки Україні – Зеленський

Джерело: Володимир Зеленський/Facebook

11 вересня під час вечірнього відеозвернення президент Володимир Зеленський анонсував посилення оборонної підтримки від Німеччини. Запевнив, що обговорив постачання ППО, артилерії та техніки з канцлером ФРН Олафом Шольцем та главою МЗС Анналеною Бербок.

Зеленський акцентував важливість того, що партнери чують потреби українського війська та переконаний у позитивному результаті рішення німецького уряду після перемовин з Шольцем та Бербок.

Є сьогодні хороша новина: готуємо посилення пакету оборонної підтримки від Німеччини. ППО, артилерія, техніка. Те, про що домовлялися з канцлером Шольцом. Те, про що сьогодні говорили з міністеркою закордонних справ Німеччини Бербок — вона була з візитом в Україні, зустрівся сьогодні в Києві. Дуже важливо, що партнери чують потреби нашої держави, наших воїнів, захисту нашої енергетики. Я впевнений — буде результат, — наголосив глава держави.

Також президент запевнив у просуванні стосовно питання озброєння й з іншими нашими партнерами, зокрема щодо ППО. І наголосив, що додаткові системи в Україні будуть.

Окрім цього, Зеленський повідомив, що провів кілька важливих нарад, передусім нараду з міністром оборони Рустемом Умєровим, першим заступником міністра Олександром Павлюком та віцепрем’єром Михайлом Федоровим відносно забезпечення наших воїнів та прозорості цього забезпечення.

Глава Української держави наголосив, що конкретні потреби наших бойових бригад мають забезпечуватися максимально швидко, і для цього увесь облік повинен бути цифровізований.

Взагалі паперової роботи у військах має стати значно менше, і точно не має бути різниці між тим, що подається у звітах тут, у центрі, і тим, чого реально потребують хлопці на „нулі“. Міністерство оборони зараз перезапускає систему обліку, міністерство цифровізації допомагає, — зазначив Зеленський.

Президент також провів нараду з представниками правоохоронного сектору та анонсував “нові кроки держави”.

Читайте також: Німеччина підтримала армію України на суму приблизно 5,4 мільярда євро за 2023 рік

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.