В Австрії носоріг напав на двох доглядачів зоопарку: вбив жінку та поранив її чоловіка

Джерело: Insider

В австрійському зоопарку у вівторок, 12 вересня, носоріг напав на двох своїх доглядачів. Він вбив 33-річну жінку, а її чоловіка серйозно поранив.

Інцидент стався в зоопарку Хельбрунн в австрійському місті Зальцбург. За повідомленнями ЗМІ, двоє доглядачів зоопарку були подружньою парою.

Директор зоопарку Сабіна Гребнер розповіла журналістам, що 30-річний носоріг на ім’я Джеті накинувся під час звичайної взаємодії: доглядачка намагалась нанести на тіло носорога засіб від комах, щоб запобігти укусам жуків.

За словами Гребнер, не зрозуміло, чому Джеті напала на свою доглядачку.

“Можливо, було якесь роздратування. Ми глибоко засмучені та шоковані”, – сказала вона.

У зоопарку ідентифікували вбиту доглядачку як 33-річну німкеню з Баварії. Австрійське інформаційне агентство APA повідомило, що жінка зазнала важкої травми грудної клітини й померла на місці нападу.

Чоловік жінки, який також є доглядачем зоопарку, у той час годував інших тварин і намагався відігнати Джеті від дружини. Зараз він у лікарні з переломом ноги.

За словами Гребнер, Джеті важить 1,8 тонни та живе в зоопарку з 2009 року. Вона додала, що раніше жодних інцидентів у вольєрі з носорогами у зоопарку, який існує вже майже 30 років, не було.

Згідно з інформацією на вебсайті, зоопарк закрився у вівторок після інциденту.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.