Зустріч Байдена та Зеленського відбудеться наступного тижня – CNN

Джерело: CNN

Президент США Джо Байден планує зустрітися з главою України Володимиром Зеленським наступного тижня під час засідань Генеральної асамблеї ООН, поінформували декілька офіційних осіб, знайомих із планами.

Поки що незрозуміло, чи відбудеться зустріч у Нью-Йорку, або згодом у Білому домі. Джерело, знайоме з цим питанням, повідомило CNN, що Зеленський, як очікується, поїде до Вашингтона після зупинки в Нью-Йорку.

Байден і Зеленський мають виступити перед Генасамблеєю 19 вересня.

Український президент планує використати особисту появу на щорічній зустрічі, щоб закликати до більшої підтримки України, оскільки країна продовжує контрнаступ проти Росії. Крім звернення, він також планує кілька зустрічей з іншими світовими лідерами в Нью-Йорку, зазначили джерела.

Зауважується, що серед його цілей буде спроба переконати країни, які поки що не мають твердої позиції проти війни, бути більш рішучими у своєму засудженні Росії. Зокрема ізраїльський уряд оголосив 14 вересня, що запланована зустріч із прем’єр-міністром Біньяміном Нетаньяху.

Байден зустрічався із Зеленським у липні — на саміті НАТО в Литві. До цього вони провели переговори в травні на саміті G7 в Японії.

Глава Української держави приїздив з візитом до Сполучених Штатів у грудні, вперше залишивши Україну після початку повномасштабного вторгнення Росії.

Державний секретар США Ентоні Блінкен зустрівся з Зеленським у Києві минулого тижня в межах поїздки, яка частково була спрямована на те, щоб зблизити США та Україну перед дипломатичною зустріччю. Дипломат наголосив українському президенту, що США “сповнені рішучості й надалі йти пліч-о-пліч” з Україною.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.