ВООЗ надіслала запит до Китаю з проханням надати «повний доступ» для визначення походження COVID-19

Джерело: franceinfo

Глава Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебреєсус заявив, що готовий направити нову місію експертів до Китаю у межах роботи над розкриттям походження COVID-19.

Як пояснили у виданні, ВООЗ вже “у письмовому вигляді” попросила Китай надати інформацію. При цьому в організації запевнили, що готові надіслати команду, якщо китайська сторона дозволить це зробити.

Зазначено, що міжнародне співтовариство досі не змогло точно визначити походження COVID-19. Зокрема, з огляду на те, що перші випадки були виявлені наприкінці 2019 року в Ухані (Китай), побутують дві теорії походження: витік з лабораторії в місті, де досліджувався цей вірус, або проміжна тварина, яка заразила людей, які часто відвідували місцевий ринок.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.