Дві фінські компанії постачали електроніку в Росію попри санкції – мінфін США

Джерело: Yle

У Міністерстві фінансів США повідомили, що фінські компанії Luminor та Siberica в обхід санкцій постачали в Росію закордонну електроніку з березня минулого року.

Як розповіли у виданні, виконавчого директора зазначених фінських компаній Габріеля Теміна підозрюють в обході західних санкцій проти Росії, через що влада США внесла керовані ним фірми до антиросійського санкційного списку.

У повітовому суді Східної Уусімаа стверджують, що злочинна діяльність здійснювалася з 18 березня 2022 року. При цьому місто Вантаа вказано як місце злочину.

У зв’язку з цим на Теміна, а також Катрін Естер Темін, яка обіймала керівну посаду в компанії Siberica, Мінфін США наклав персональні санкції.

Питання про взяття Теміна під варту, запит на яку направила митниця, розглядатиметься у понеділок у районному сулі Ітя-Уусімаа.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.