Ілон Маск бере участь у дебатах щодо імміграції США на кордоні Техасу та Мексики

Джерело: Reuters

Мільярдер Ілон Маск втрутився в дебати щодо імміграції США, відвідавши кордон Техасу з Мексикою, щоб зустрітися з місцевими політиками та правоохоронними органами та отримати, як він сказав, “нефільтроване уявлення ситуації”.

Візит Маска відбувся в той момент, коли тисячі мігрантів наважилися за останні дні вирушити до північної Мексики на вантажних потягах і автобусах, а потім перетнули кордон США з Техасом, Аризоною та Каліфорнією внаслідок зростання кількості людей, які шукають притулку в Сполучених Штатах.

Маск відвідав Ігл-Пасс (штат Техас), одягнений у чорну футболку, чорний ковбойський капелюх і сонцезахисні окуляри в стилі авіатора, де він закликав до двостороннього підходу до перегляду імміграційного законодавства США.

Маск закликав до “прискореного юридичного схвалення” в рамках “значно розширеної системи легальної імміграції”, яка вітає “працьовитих і чесних” мігрантів, а також забороняє в’їзд тим, хто порушує закон.

“Ми хочемо зробити обидві речі — згладити легальну імміграцію та зупинити потік людей такого масштабу”, — сказав Маск.

Маск, уродженець Південної Африки, зазначив свій власний статус “іммігранта до Сполучених Штатів” і назвав себе “надзвичайно проіммігрантським”.

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск вважає, що “план перемоги”, представлений президентом Володимиром Зеленським, буде переоцінений після президентських виборів у США.

Червоний Хрест України повідомив про активність шахраїв в інтернеті, які пропонують за гроші забрати тіла військовослужбовців з територій, що не підконтрольні уряду України.

За даними Національної розвідувальної служби Південної Кореї (NIS), КНДР вирішила відправити на допомогу РФ у війні проти України 12 000 своїх військових.

За даними ООН, 1,1 мільярда людей у світі живуть в умовах крайньої бідності. З них 455 мільйонів проживають у країнах, охоплених конфліктами або нестабільністю.

За даними фонду Internet Watch Foundation (IWF), зображення з сексуальним насиллям щодо дітей, які створюють з допомогою штучного інтелекту, почали частіше потрапляти у відкритий доступ в інтернеті.