Китай назвав США справжньою «імперією брехні»

Джерело: Reuters

30 вересня в міністерстві закордонних справ Китаю заявили, що Сполучені Штати є справжньою “імперією брехні”, критикуючи звіт Державного департаменту США, який звинуватив Пекін у тому, що він щорічно витрачає мільярди доларів на маніпулювання інформацією.

Китай маніпулює глобальними ЗМІ за допомогою цензури, збору даних і таємних закупівель іноземних ЗМІ, йдеться у звіті Державного департаменту США.

Згідно зі звітом, попри безпрецедентні ресурси, виділені на кампанію, Китай зіткнувся з “серйозними невдачами”, коли орієнтувався на демократичні країни через протидію місцевих ЗМІ та громадянського суспільства.

У заяві міністерства закордонних справ Китаю йдеться, що звіт не враховує фактів і сам по собі є неправдивою інформацією.

Агентства Державного департаменту США, які підготували звіт, “були джерелом неправдивої інформації та командним пунктом когнітивної війни”, заявили в міністерстві.

“Факти неодноразово доводили, що Сполучені Штати є справжньою “імперією брехні””, – додали в МЗС Китаю.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.