Україна позичить $700 млн у Світового банку на підтримку сільського господарства

Джерело: Міністерство аграрної політики та продовольства України

У Міністерстві аграрної політики та продовольства України повідомили, що Україна розпочала переговори зі Світовим банком про запозичення $700 млн на підтримку сільського господарства України.

Зазначено, що ці кошти будуть спрямовані на реалізацію двох компонентів проєкту ARISE:

  • фінансове забезпечення програми “Доступні кредити 5-7-9” для с/г виробництва та харчової переробки;
  • надання грантової допомоги малим сільськогосподарським виробникам, а саме користувачам земельних ділянок та тим, хто спеціалізується на розведенні корів, кіз або овець.

У міністерстві заявили, що потребують додаткового фінансування для дрібних фермерів і виробників сільськогосподарської та харчової продукції, оскільки країна продовжує боротися з економічними наслідками російського військового вторгнення.

Реалізація проєкту запланована на 2023 та 2024 роки.

Згідно з даними, зібраними Міністерством сільського господарства США, сільськогосподарська продукція є найважливішою частиною експорту України, і у 2021 році вона склала 27,8 мільярда доларів, що становить 41 відсоток від загального експорту країни у 68 мільярдів доларів.

Командування 123 бригади територіальної оборони проведе розслідування обставин загибелі командира батальйону Ігоря Гриба, який, як повідомляється, вчинив самогубство під час бойового завдання на Вугледарському напрямку.

Українські військові успішно вдарили по трьох командних пунктах російської армії, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

На жаль, багато херсонців, які пережили війну в умовах окупації, не змогли залишитися у своєму…

Після захоплення Вугледара на Донеччині російські сили, ймовірно, продовжать спроби наступу.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.