Дівчина-підліток перебуває в комі після нападу іранської поліції за відсутність хіджабу

Джерело: Sky news

За словами правозахисної організації Hengaw, 16-річна Арміта Гараванд отримала “важкі травми” та перебуває в комі після того, як іранські органи влади витягли її з поїзда та “фізично напали” на неї за те, що вона не носила хіджаб.

Відомий правозахисник сказав, що вони “уважно стежать за цією справою”.

“Вона перебуває в комі в реанімації лікарні, її стан критичний”, – сказав він анонімно.

Фото: Hengaw

Інша активістка заявила, що силовики заборонили її батькам публікувати її фото в соціальних мережах або спілкуватися з правозахисними групами.

Відомо, що журналістку, яка хотіла прийшла до лікарні, щоб дізнатися про стан Арміти, заарештували.

У відео, опублікованому IRNA, батьки Арміти сказали, що в їхньої доньки впав артеріальний тиск, перш ніж вона втратила рівновагу і вдарилася головою.

Правозахисні групи стверджують, що заява її батьків була зроблена під тиском, і закликали опублікувати кадри з салону поїзда.

Фото: IRNA

“Служби безпеки Ірану заявили, що її стан був спричинений низьким тиском – це часто повторюваний сценарій з боку таких установ”, – заявила іранська правозахисна група Dadban.

Нещодавно Іран прийняв закон про застосування більш суворих покарань для жінок, які відмовляються носити хіджаб в громадських місцях.

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок написала в соцмережах: 

“Знову молода жінка в Ірані бореться за своє життя. Просто тому, що вона показала своє волосся в метро. Це нестерпно. Батькам Арміти Гараванд не місце перед камерами, але вони мають право бути біля ліжка доньки”.

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.  

Колишній лідер збірної України з футболу Євген Коноплянка завершив кар’єру.

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.