У російській школі привітали Путіна з днем народження, але з портретом і цитатами Бандери

Джерело: російські Настоящее Время та Astra

У Калузькій області російські вчителі та школярі незвично привітали президента РФ Володимира Путіна з днем народження, яке той відзначатиме 7 жовтня, – вони тримали портрети молодого очільника Організації Українських Націоналістів Степана Бандери.

Фото: Владислав Бохан

Як розповів білоруський вчитель історії Владислав Бохан у Telegram, він розіслав вчителям завдання зробити привітання. А вже за результатами фото- і відеозвітів опублікував допис із підписом “Знай ворога в обличчя”.

Акцію мали провести із гаслом “Наш президент – завжди молодий! Наш президент – завжди з нами. Наша перемога – попереду”.

“Здавалося б, нормально, що податливий народ жадає здоров’я вождеві, слухає праведно його цитати у день народження для якнайшвидшого розгрому ворога. Однак дійсність змушує засумніватися в щирості спраглих, коли спритним рухом руки на плакаті “нашим президентом” стає Степан Бандера у супроводі його ж промов”, – зауважив історик.

Фото: Владислав Бохан

“Кажуть, ворога варто знати в обличчя… То чи там ворог насправді, де його шукають? Можливо варто придивитися? Підійти збоку? До дзеркала?”, – додав він.

Загалом він розіслав листи 30 школам, але не усі надійшли, бо деякі з них поштовий сервіс сприйняв як спам.

Фото: Владислав Бохан

Фото: Владислав Бохан

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.