ХАМАС вбив голову ради Шаар ха-Негев під час перестрілки

Джерело: Times of Israel

7 жовтня під час перестрілки з бойовиками ХАМАС загинув Офір Лібштейн – голова регіональної ради Шаар ха-Негев.

“Офір загинув, коли пішов захищати місто під час теракту”, – мовиться у повідомленні.

Зараз його місце обіймає заступник голови ради Йосі Керен.

ДОВІДКА: Шаар ха-Негев – регіональна рада у Південному окрузі Ізраїлю, на території якого розташовані декілька поселень та кібуци. Територію регулярно обстрілюють з сектора Гази.

Вранці 7 жовтня ізраїльські військові заявили про проникнення до Ізраїлю палестинських бойовиків із Сектора Гази. Жителям уздовж прикордонної зони Ізраїлю заборонили виходити з домівок.

За даними ЗМІ, після проникнення на території Ізраїлю бойовики ХАМАС взяли під контроль поліцейську дільницю у Сдероті.

Лікарні Ізраїлю повідомляють, що понад 100 ізраїльтян були поранені внаслідок ракетних ударів по півдню та центральній частині країни. Деякі з них у критичному стані.

  • За інформацією бойовиків ХАМАС, під час сьогоднішнього обстрілу Ізраїлю вони випустили по країні 5000 ракет. На цей час відомо вже про щонайменше 5-х загиблих унаслідок атаки.

Київська обласна прокуратура поновила право власності держави на ліс, що має особливе значення для екології столичного регіону. Рішеннями суду у чотирьох справах задоволено позови прокурорів до низки юридичних осіб про повернення лісових земель у Бориспільському районі загальною площею понад 60 га.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.