Байден планує запросити у Конгресу найбільший пакет допомоги для України, – The Telegraph

Джерело: The Telegraph

Повідомляють, що президент США Джо Байден розробляє план звернення до Конгресу з проханням виділити найбільший пакет фінансування зброї та гуманітарної допомоги Україні.

Деякі чиновники вважають, що ухвалення єдиного пакета, розмір якого може досягати 100 мільярдів доларів, може дати адміністрації Байдена найкращі шанси забезпечити фінансування війни до виборів у листопаді наступного року.

“Ідею “великого пакета” рішуче підтримують багато в адміністрації. Прихильники України хочуть, щоб це був однозначний великий законопроєкт”, — повідомило джерело, знайоме з обговореннями.

Зазначають, що цей крок дозволить уникнути подальших дебатів у Конгресі щодо витрат України наступного року. 

Представник адміністрації США сказав The Telegraph, що Білий дім “не приймає жодних рішень про те, чи робити один великий пакет, чи про те, скільки він буде коштувати”, але вони сказали, що великий пакет фінансування України до листопада 2024 року є “одним із варіантів”, який розглядається.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.