«За 20 км від фронту треба оновити манікюр» – історія жінки з прифронтового селища

Джерело: Букви

Режисерка та зооволонтерка Марія Дергачова розповіла історію української жінки з прифронтової території, котра зацікавила та вразила її. Вона зауважила, що мешканку прифронтового селища, попри постійні ворожі обстріли та складну гуманітарну ситуацію, все ж турбує стан її манікюру.

Дергачова поділилася власним спостереженням, коли роздавала гуманітарну допомогу. Режисерка відмітила, що за 20 км від фронту місцева мешканка намагається дотримуватися звичних косметичних процедур та слідкує за станом своїх рук. Дергачову неабияк здивувала така об’єднувальна риса українок.

Всупереч російським обстрілам та продовженням боїв, цивільні на прифронтових територіях знаходять змогу робити те, що раніше здавалося звичайними буденними справами.

Жінка вийшла отримати гуманітарну допомогу. Питаю – звідки манікюр? Каже – у нас дівчина робить, що залишилась в селищі. Я попросила зробити фото, і вона соромʼязливо почала відмовляти, мовляв, треба оновити. Треба оновити манікюр. За 20 км до фронту потрібно оновити манікюр, – мовиться у дописі волонтерки.

Джерело: Букви/Telegram

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.