Нідерланди оштрафували чотири компанії, які допомагали Росії будувати Кримський міст

Джерело: The Telegraph

Прокуратура Нідерландів покарала чотири голландські компанії та вісьмох осіб за порушення санкцій ЄС проти РФ в період з 2014 по 2017 роки, а саме за допомогу Росії в будівництві Кримського мосту.

Вісьмох осіб засуджено до громадських робіт на термін від 20 до 60 годин, а компанії сплатили штрафи на загальну суму 160 тис. євро.

У прокуратурі повідомили, що компанії постачали машини, деталі машин та інші послуги для будівництва мосту.

“Кримський міст був побудований частково завдяки використанню голландських знань і досвіду”, – додали в прокуратурі.

Зазначають, що, допустивши порушення санкцій, одна компанія отримала вигоду від постачання заборонених товарів та послуг в розмірі 71 330 євро. Зараз кошти конфісковані нідерландським прокурором.

У прокуратурі не назвали, які саме компанії причетні до будівництва.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.