У МВС Ізраїлю підтвердили загибель 18 українців внаслідок атак ХАМАСу

Джерело: посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в ефірі телемарафону “Єдині новини”

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук спростував інформацію про 23 загиблих українців внаслідок атак ХАМАСу і зазначив, що, за даними МВС країни, загинуло 18 громадян України.

“Ми отримуємо інформацію від Міністерства внутрішніх справ (Ізраїлю. – ред.) з персональними даними громадян. У нас підтверджено інформацію стосовно 18 загиблих. Не 23. Ця інформація не відповідає дійсності”, – сказав посол.

Водночас Євген Корнійчук зауважив, що Україна залишається на другому місці після США за кількістю загиблих внаслідок атак ХАМАС.

За його словами, кількість українців на евакуацію вже перевищила 300 осіб. Наразі це 308 українців, однак їх кількість постійно зростає.

“Сподіваюся, що все ж таки евакуація розпочнеться”, – наголосив Корнійчук.

Зокрема, дипломат висловив сподівання, що ХАМАС “виконає свою обіцянку і випустить іноземців”. Також він додав, що перші машини з гуманітарним вантажем вже вирушили у Сектор Гази.

Заступниця міністра освіти і науки України Надія Кузьмичова в інтерв’ю “РБК-Україна” повідомила, що рівень знань українських підлітків відстає на два роки, що може негативно вплинути на розвиток країни.

Служба безпеки спільно з Нацполіцією затримали ще двох поплічників РФ, які підпалювати військові автівки та релейні шафи Укрзалізниці.

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск вважає, що “план перемоги”, представлений президентом Володимиром Зеленським, буде переоцінений після президентських виборів у США.

Червоний Хрест України повідомив про активність шахраїв в інтернеті, які пропонують за гроші забрати тіла військовослужбовців з територій, що не підконтрольні уряду України.

За даними Національної розвідувальної служби Південної Кореї (NIS), КНДР вирішила відправити на допомогу РФ у війні проти України 12 000 своїх військових.