Атака на Хмельниччину: постраждали Славута й Нетішин

Джерело: міністр внутрішніх справ Ігор Клименко

Уночі 25 жовтня окупанти атакували Хмельниччину ударними безпілотниками.

Відомо, що у місті Славута Шепетівського району внаслідок падіння уламків БПЛА пошкоджено 11 багатоквартирних та 9 приватних будинків, два навчальні заклади, адмінбудівля, крамниця і автомобілі.

Також у містах Славута та Нетішин вибуховою хвилею пошкоджені приміщення пожежно-рятувальних частин та будівля відділу поліції.

16 людей отримали поранення і звернулися до медиків по допомогу.

Нагадаємо, що про загрозу застосування ударних БпЛА у Хмельницькій області у Повітряних силах повідомили близько 3:00.

Вже о 5:30 було опубліковано звернення Василя Сидора, у якому він розповів про наслідки атаки.

“Є багато пошкоджень на території Славутської громади. Всі служби вже працюють. Тепло, газ і воду будемо надавати. Допомагайте літнім людям, дітям. Максимально дотримуйтеся безпечних умов. Надається допомога постраждалим. Всі спеціалісти в лікарні працюють. Будемо працювати над відновленням”, – наголосив він.

Ввечері 28 жовтня російські війська вкотре обстріляли Харків. Очільник міста Ігор Терехов повідомив про удари КАБами пожежу та задимлення на місці ворожого прильоту.

Сполучені Штати не встановлюватимуть нових обмежень на використання американської зброї Україною, якщо Північна Корея вступить у війну, заявив Пентагон.

Комітет Верховної Ради з питань бюджету відхилив пропозицію щодо зарахування військового збору до спеціального фонду, кошти якого мали б скеровувати виключно на сектор безпеки та оборони. У 2025 році ці надходження спрямовуватимуться до загального бюджету, що зокрема передбачає фінансування підвищення зарплати прокурорам, пояснила членкиня комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики, нардепка Ніна Южаніна.

28 жовтня глава Швейцарії Віола Амгерд заявила про необхідність перегляду заборони на реекспорт швейцарської зброї для передачі Україні. 

Росія виплатила Північній Кореї близько 5,5 мільярда доларів за постачання озброєння, що може значно збільшити доходи КНДР. Фонд, який дослідив звіти, зазначає, що навіть за мінімальними оцінками вартість військових постачань із КНДР до Росії сягає понад 1,7 мільярда доларів.