Залужний спільно з командуванням Повітряних сил обговорили посилення ППО на зимовий період

Джерело: Валерій Залужний/Telegram

25 жовтня Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив про проведення роботи на одному із пунктів управління Повітряних Сил ЗС України. Із командуванням Повітряних сил обговорили посилення роботи ППО для захисту інфраструктури від російських атак.

Як зауважив Залужний, спільно з начальником Генерального штабу Сергієм Шапталою та командувачем Повітряних Сил Миколою Олещуком обговорили ключові питання стосовно посилення протиповітряної оборони, застосування авіаційного озброєння та прикриття об’єктів критичної інфраструктури в осінньо-зимовий період.

Головнокомандувач висловив вдячність пілотам, зенітникам, фахівцям радіотехнічних військ, РЕБ, зв’язку та логістики, розвідці Повітряних Сил, котрі щодня забезпечують результат.

З кожним днем наші крила та щит міцніють, із кожним днем – ми ближче до нашої мети! – наголосив український генерал.

Зауважимо, 11 жовтня Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що підтримка України з боку Альянсу стосуватиметься “протиповітряної оборони, артилерії та боєприпасів”.

Прем’єр-міністр Угорщини прагне стати посередником у мирних переговорах після того, як виступив проти підтримки Заходом України під час повномасштабного вторгнення Росії.

Більш як третина громадян РФ виправдовує гіпотетичне застосування ядерної зброї у війні проти України.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 4 липня. З початку доби відбулося 130 бойових зіткнень.

На майбутньому саміті НАТО, котрий відбудеться у Вашингтоні з 9 по 11 липня, країни Північноатлантичного альянсу представлять план зміцнення ВПК.

Західного озброєння досі не вистачає на потенційні можливості України у мобілізаційних ресурсах.