Австралія планує вбити тисячі диких коней, стріляючи в них з гелікоптерів – Insider

Джерело: Insider

Міністерка навколишнього середовища Нового Південного Уельсу Пенні Шарп заявила, що здичавілі коні загрожують місцевій дикій природі і більшість з них потрібно вбити.

“У національному парку Костюшко занадто багато диких коней. Місцеві види, що знаходяться під загрозою зникнення, і вся екосистема під загрозою. Ми повинні вжити заходів”, — сказала вона.

Вважається, що в парку, який розташований на південному заході Австралії, живе близько 19 000 диких коней, яких називають “брамбі”. Мета — скоротити їх чисельність до 3000 до 2027 року.

“Це було непросте рішення — ніхто не хоче вбивати диких коней”, — сказала Шарп.

Вважається, що в Австралії популяція диких коней перевищує 400 000 особин.

Влада Австралії вже намагалася скоротити популяцію, застрелюючи їх з гелікоптера. У 2000 році за три дні було застрелено понад 600 диких коней, повідомляє The Independent. Реакція громадськості призвела до перерви на два десятиліття, повідомляють у виданні.

За словами австралійської телекомпанії ABC, повернення до вбивства з повітря відбулося після того, як чиновники з охорони навколишнього середовища безуспішно намагалися значно скоротити популяцію коней за допомогою пасток і переселення спійманих тварин на батьківщину, серед інших менш суперечливих тактик.

14 травня у Києві, поблизу станції метро “Либідська”, стався прорив водогону. Станом на вечір на вулиці Антоновича частково відновили рух транспорту, ліквідувавши аварію. За процесом ремонту мережі спостерігав фотокор Букв, закадрувавши результат роботи комунальників.

На Київщині в селі Колонщина збудують другу чергу “Чудо-містечка Хансена” – житла для внутрішньо переміщених осіб старшого віку. Проживання безплатне, сплата комунальних послуг також відсутня.

14 травня Держсекретар США Ентоні Блінкен, перебуваючи з візитом у столиці України, заявив, що Росія має заплатити за те, що вона зруйнувала, і США мають намір використати для цього заморожені російські активи.

У Генеральному штабі ЗСУ оновили оперативну інформацію станом на 23.00 14 травня щодо російського вторгнення. Зауважується, що з метою збереження життя наших військовослужбовців та уникнення втрат, оборонці здійснили маневр та перемістились на вигідніші позиції на Харківському та Покровському напрямках. Тоді як на Куп’янському напрямку українським захисникам вдалося відбити раніше втрачені позиції. Також на Краматорському напрямку ЗСУ мали успіх з покращення тактичного положення.

14 травня у низці областей України запровадили аварійні відключення електроенергії. Водночас енергоживлення об’єктів критичної інфраструктури не обмежуватиметься.