Нідерланди спорядять F-16 до тренувальних центрів Румунії протягом двох тижнів – Марк Рютте

Джерело: Марк Рютте/Twitter

Перший американський винищувач F-16, який Нідерланди дарують Україні, прибуде до тренувального центру Румунії протягом двох тижнів, заявив прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, який невдовзі залишить свою посаду.

Я очікую, що ракети Patriot будуть доставлені найближчим часом, щоб допомогти Україні наступної зими. І така ж швидкість стосується F-16, – опублікував заяву Рютте під час відеоконференції з президентом України Володимиром Зеленським.

Рютте додав, що перші винищувачі будуть відправлені до навчального центру в Румунії протягом наступних двох тижнів, щоб того дня підготуватися до подальшого навчання.

Данія, Норвегія та Бельгія також оголосили, що передадуть Україні літаки F-16.

Глава уряду також наголосив, що те, що зараз відбувається в секторі Гази, і терористична атака на Ізраїль, і всі наступні дії не будуть, не повинні і не можуть відвертати Захід від того, що відбувається між Україною та Росією, від того, що українці відбиваються від російської агресії.

Ми маємо переконатися, що світ зможе зосередитись як на Україні, так і, звичайно, бути причетним до того, що зараз відбувається на Близькому Сході, — зазначив він.

Зауважимо, нині все більше країн долучаються до “літакової коаліції”.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.