Українців, які відмовились від паспортів РФ на ТОТ, ворог вважає «іноземними працівниками»

Джерело: Центр національного спротиву

У Центрі національного спротиву повідомляють, що на тимчасово окупованих територіях окупанти продовжують політику примусової паспортизації та погрожують звільненням працівникам з українськими паспортами.

Зазначають, що уряд РФ ухвалив постанову про допустиму частку “іноземних працівників” на підприємствах, що передбачає суттєве обмеження робочих місць з 2024 року.

“У паралельній реальності окупантів ТОТ є частиною РФ, а українці, які відмовились брати паспорт ворога, є “іноземними працівниками”. Відтак ця постанова в першу чергу направлена саме на ТОТ, адже передбачає звільнення українців”, – наголошують у ЦНС.

У центрі спротиву додають, що у такий спосіб окупанти планують пришвидшити примусову паспортизацію та зробити українців на ТОТ залежними від окупаційних адміністрацій.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.