США офіційно оголосили про новий пакет допомоги Україні на $425 млн

Джерело: Reuters

Держсекретар США Ентоні Блінкен у п’ятницю, 3 листопада, офіційно підтвердив, що Сполучені Штати нададуть Україні новий пакет військової допомоги на суму 425 мільйонів доларів.

Цей пакет включатиме допомогу у сфері безпеки на 125 мільйонів доларів, а також 300 мільйонів доларів для зміцнення української ППО в довгостроковій перспективі.

Державний департамент США у своїй заяві зазначив, що пізніше міністерство оборони також зробить окреме оголошення.

Зауважимо,  20 жовтня Білий дім попросив у Конгресу майже 106 мільярдів доларів для фінансування безпеки України, Ізраїлю та США, але не запропонував жодної стратегії, як отримати кошти від Конгресу.

Нагадаємо, США виділили Україні більше допомоги, ніж будь-якій іншій країні світу. Загальний обсяг допомоги вже сягнув 66,2 млрд доларів.

20 травня 2023 року у боях під Бахмутом загинув військовий добровольчого корпусу “Правий сектор” Єгор Муха на псевдо “Green”. Він став на захист країни у 18 років та завжди прагнув брати участь безпосередньо у бойових діях.

20 травня лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко передав велику партію необхідної на фронті техніки до підрозділів протиповітряної оборони, радіотехнічної розвідки і тактичної авіації.

Парламент Грузії 14 квітня прийняв законопроєкт під назвою “Про прозорість фінансування зовнішнього впливу”. Цей крок…

Федеральний уряд Австрії на Раді міністрів 21 травня оголосить про виплату допомоги у розмірі п’яти мільйонів євро Фонду підтримки енергетики України.

Надвечір 20 травня на території РФ зафіксували зліт одразу шести російських МіГ-31К, що є носіями ракет “Кинджал”. Наразі Україною шириться повітряна тривога.